Rajzpályázat

Kattints és nézd meg az eddig készült rajzokat

Rajzpályázat

Érdekességek

Rengetek érdekes információt gyűjtöttünk össze erre az oldalra

Érdekességek

Tanulmányi körút

Látogassatok el egy tanulmányi körúton hozzánk!

Tanulmányi körút

Iskolatej

A tej élet, erő, egészség!

A tej pozitív élettani hatásai miatt, valamint hogy felhívják az emberek, különösen a nők és a gyermekek figyelmét a kalciumbevitel fontosságára, a Nemzetközi Tejszövetség 1957-ben május utolsó keddjét nevezte ki, az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) 2001-től pedig már konkrét dátumot, a június 1-jét jelölte meg a Tej Világnapjának.

Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a kalciumszükséglet háromnegyed részét biztosítja a tej és a tejtermékek fogyasztása. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) hivatalos ajánlása szerint tejből és tejtermékekből mindennap 3-4 egységet kellene fogyasztani.

Egy egységnek minősül például:
  • 2 dl tej vagy tejes ital,
  • 1 joghurt,
  • 5 dkg félzsíros túró,
  • 3 dkg sajt, illetve 2 db kockasajt,
  • 1 kefir
A tej élet, erő, egészség

Az iskolatej programról röviden

Az iskolatej program elsődleges célja, hogy minél több óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermek jusson naponta tejtermékhez.
A Magyarországon 2004 óta működő program részben az Európai Unió, részben pedig a magyar állam támogatásával segít, hogy a gyermekek minél több tejtermékhez, és ezáltal a fejlődésükhöz szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jussanak.
A program további rendeltetése, hogy már gyermekkorban megalapozza az egészséges táplálkozási szokások kialakulását.
Cégünk maximálisan egyetért azzal, hogy a minőségi tejtermék fogyasztása pozitív hatással van az emberi szervezetre.
Ahhoz, hogy ezen termékek fogyasztása a mindennapi élet része legyen, célszerű már gyerekkorban ezt megalapozni.
Erre kiváló az iskolatej program, melynek keretein belül több száz intézménybe szállítunk a program által megkívánt tejterméket, mellyel több tízezer gyermek arcára csalunk mosolyt nap mint nap.

Partnereink véleménye

Iskolatej

Az iskolatej program munkatársai

Tündik Marianna
Tündik MariannaIskolatej Program adminisztrátor

Ha kérdése van

Ha kérdése, észrevétele van, írjon nekünk a email címre. Minden kérdésre válaszolunk.

Ha még nem ismerik termékeinket, lehetőséget biztosítunk azok megkóstolására. Sajnos a jelenlegi vírushelyzet következtében ezt személyesen nem, de kiszállítással zökkenőmentesen megoldjuk, csak jelezzék nekünk a email címen.

Az iskolatej rendelet értelmében vállaltuk, hogy a program során keletkezett hulladék elszállítását elősegítve hulladékzsákokat tudunk biztosítani. Semmi más teendő nincs, csak jelezni kell nekünk az alábbi e-mail címen: . Ezek után mi felvesszük veletek/Önökkel a kapcsolatot a további egyeztetés érdekében.

Értékelve az eddig tapasztaltakat, szeretnénk megerősíteni mindenkiben a következőket.

Sajnálatos módon a jelenleg is fennálló vírushelyzet még mindig nem teszi lehetővé a személyes találkozót, a személyes kóstoltatást. Viszont nagyon szívesen fogadjuk továbbra is azon kéréseket, melyben termékmintát kérnek tőlünk, ezzel is népszerűsítve a tejtermékek fogyasztását, annak a gyermekek mindennapi életébe való beépítését.

S ezzel párhuzamosan továbbra is várjuk az igényeket a hulladékzsákok igénylésével kapcsolatban.

East Milk

EastMilk